vineri, 6 mai 2016

Alienații md și Ziua Victoriei staliniștilor

rsz_coloradoRușii ne bagă pe gât simbolul tărcat al imperialismului lor, povestindu-ne istorioare pentru proști despre eroismul lor și cum au salvat ei lumea de fașâsm. Ca să ne măgulească, ne spun că și noi am fost oleacă eroi pe lângă de ei, că am luptat pentru aceleași scopuri și idealuri :) Imaginați-vă cam ce-ar fi pățit un basarabean care ar fi refuzat să meargă pe front. Cam câte gloanțe îi înfigeau în cap NKVD-iștii? Exact, până nu rămânea nimic pe umeri. Deci, pentru că acceptau în lipsa unei alternative, îi luau cu arcanul și-i băgau drept pe prima linie, pe post de carne de tun întru slava lui Stalin. Că doar nu erau proști să cheltuie aiurea muniție, în situația în care moartea oricărui nerus era o adevărată binecuvântare pentru imperul rusificator.

 Peste ceva timp, alți alienați vor mărșălui cu medaliile defunctului imperiu, pentru că au fost obligați să lupte în Afganistan. Ei chiar cred sincer că au participat la eliberarea cuiva acolo și se cred, nu știu de ce, internaționaliști (un soi de cosmopoliți???) :) :) :) Da, da, așa se numesc, ostași internaționaliști.

Când va înțelege lumea asta spălată pe creier că popoarele ocupate nu se pot mândri cu victoriile ocupantului, chiar dacă au fost forțate și ele să participe la trimful lui. Cum poți să te mândrești cu statutul tău de carne de tun? Sau reprezinți culmea inconștienței și prostiei? Vai de capul tău, sărman rmoldovean, că tare rău te-a tâmpit ocupantul cu fraze sforăitoare despre eliberare, fașâsm și alte aiureli, doar pentru că-ți oferă niște bănuți, o medalie și niște cuvinte de laudă că i-ai ținut baioneta în timp ce el se ștergea la cur după bătăliile eroice.