sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Gest de obrăznicie deosebită, trecut cu vederea de cerberii moralității cu epoleți

lupy2Credeți că s-a autosesizat cineva din organe să penalizeze gestul de o obrăznicie nemaipomenită a unui demnitar care îi are direct sub călcâi? Ca să-l penalizeze, ar trebui mai întâi să iasă ei înșiși de sub călcâiul lui. Sau voi cunoașteți cazuri când cei aflați sub călcâi își pedepseau stăpânul? Ei pot să pedepsească, dar numai pe alții, pe cei care nu plac stăpânului.

Cred că ar trebi să-i contactăm pe editorii de la Guiness Book, să includă în carte instituțiile de forță și de drept din RM, pentru că nimeni în lume nu are de apărat o onoare și o moralitate atât de gigantică ca ei. O onoare și moralitate imaculate ce se întind pe tot teritoriul RM și sunt atât de sensibile și ranchiunoase, încât ești pe loc închis dacă atentezi la dumnealor. O onoare ce seamănă leit cu a mafiei siciliene.

vineri, 22 ianuarie 2016

De când Plahotniuc e proromân și prooccidental?

putinomaniaDin câte știam, Plaho e probussines propriu, promafie, prooligarhie, proinstituții de buzunar... Dar pațanii care știu să gîndească doar în termeni geopolitici îl văd aproape ca pe un mesia al românsimului și valorilor occidentale. Și asta e doar pentru că pe baricada opusă e Dodon și Usatâi, niște inși ce pot compromite orice revoluție, ei fiind mai degrabă fideli imperiului de la Răsărit decât oamenilor locului, pe care îi vor înhămați la hamuri rusești. Cu alte cuvinte, partidele acestor doi inși sunt la fel ca și mitropolia rusească ce se pretinde a întregii Moldove, adică niște instituții rusești în fosta colonie.

Totuși, aceste amănunte nu-l fac automat pe Plahotniuc eroul pozitiv ce urmează să ne scape de ghearele Kremlinului. El poate eventual juca, vremelnic, rolul de polițist bun, păcălindu-i pe occidentalii neavizați și ținând sub propriul călcâi o țară întreagă prin intermediul instituțiilor aservite. Cam ca și Ceaușescu, care le părea altădată americanilor un tip ok numai pentru că avea o retorică antisovietică, dar el însuși fiind un mic Stalin la el acasă, amănunt rămas neobservat de occidentali. Dar Plaho, spre deosebire de Ceașcă, ca un afacerist adevărat, n-a fost surprins măcar o singură dată rostind vreun enunț antirusesc, nemaivorbind de marioneta sa de doi metri, care poate depune de două ori în aceeași zi flori la monumentele eroilor „eliberatori”. Deci, de când sunt alde Plaho și PD proromâni și prooccidentali???

miercuri, 20 ianuarie 2016

Țuțu a rupt ...lozinca!

tutuÎn sfârșit, a sosit și clipa de glorie a lui Țuțu, care a avut parte de un moment nesperat azi în Parlament. Din fericire pentru el, în clădirea unde activează kikboxerul nostru și care se numește Parlament, s-a iscat un conflict și a fost nevoie de intervenția lui promptă. Doar fulgi mici a rămas dintr-o lozincă afișată de niște deputați ce-l împiedicau pe proaspătul premier să fie investit în grabă.

Trebuie să ne bucurăm pentru Țuțu. Dacă nu era incidentul de astăzi, nu s-ar fi remarcat niciodată în Parlament prin ceva, deși el oricum e folositor acolo pentru Plaha, deoarece acum puțini s-ar încumeta să agreseze vreun deputat PD în prezența lui, cum își permite pe vremuri alde Iura Munteanu, și asta s-a văzut pe fața radioasă a lui Candu.

Și încă ceva. Am impresia că Kostea a luat lecții despre cum se rupe o lozincă de la polițiștii comuniști ai lui Voro, în uniformă sau deghizați în civil, care erau ași în astfel de situații standrad, acum 10 ani, și care au rămas în aceleași funcții până în prezent.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Salată cu BTS

salataDupă scandalul de acum doi ani (vezi AICI), când niște flăcăi ruși au decis să facă baie într-o cadă, în lichidele ce urmau să fie folosite ulterior pentru fabriarea cașcavalului, o altă știre cu elemente și mai perverse zguduie internetul rusesc. De data e vorba de o salată pe care o femeie a cumpărat-o dintr-un market. După ce a simțit semne de intoxicație, femeia a dus salata la un laborator. Acolo, expertiza a stabilit că în salată mai e și sperma a 6 bărbați!

Deși la început a vrut să dea în judecată magazinul de unde a cumpărat produsul, ulterior ea a renunțat deoarece i-ar fi venit foarte greu să-și ducă viața în Rusia pentru că așa e în genul ăsta de țări: victimele sunt cele blamate și hăituite. Presupun că, în Occident, femeia în cauză nu ar mai fi fost nevoită să lucreze toată viața în urma unui astfel de proces, atât de mari ar fi fost daunele morale.

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Blogherul Gandrabur și Maia Sandu

blo3Blogherul Gandrabur a sărit să ne informeze pe Facebook despre orientarea sexuală a Maiei Sandu. Cică ea e lesbiană. Dar în loc să se bucure, el a început să verse venin, ca și cum acest aspect i-ar fi anulat lui calitatea excepțională de blogher emerit și foarte PeDant.

Așteptăm și alte știri de la blogherul Gandrabur. De exemplu, că Maia Sandu are doi ochi, două urechi, merge cu picioarele și se îmbracă ori mănâncă cu mâinile. Dar nu pe un ton constatator și plicitisit, ci conspirativ, ca și cum ar fi aflat știrea vieții, pe seama căreia se poate bârfi la nesfârșit, clipind complice din ochi în timp ce rânjești batjocoritor.